ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Славчо Атанасов: Не се знае накъде вървят изборите

Активността в Пловдив е срамна, заяви участникът в балотажа

Ако Здравко спечели ще му пожелая успех. А ако започне да разгражда този модел управление, аз ще съм първият, който ще застане зад него да му помогна, подчерта Славчо Атанасов

Иво Дернев

„ Не се знае накъде вървят изборите”, това заяви класираният на второ място от данните от екзитполовете в днешния балотаж Славчо Атанасов пред общината преди броени минути. Той припомни балотажа през 2015 разликата, когато социологията от изборния ден му даваше изоставане от 12 процента от Иван Тотев, а после тя се оказа около процент.  „Не знам дали и сега ще има такава промяна, не съм специалист социолог. Но самите социолози бяха шокирани от това, което се получи миналата неделя с пробива на цели три агенции, при това с претенции за най-добрите в страната.  Миналата неделя пратиха Дани Каназирева на балотаж, а всички сериозно политици знаеха, че това е пълна лъжа”, подчерта Атанасов.

„ Срещу мен беше изправена най-мощната партия и аз се гордея с моите избиратели, че на три пъти поред в Пловдив отивам на балотаж срещу една партия, която е с грандиозен медиен, властови, политически и финансов ресурс. Това за мен е едно сериозно постижение. Благодаря на тези, които през всички тези години ме подкрепяха, защото това наистина си е явление- на три пъти поред да отиваш на балотаж срещу най-мощната партия в страната от Живково време”, допълни той.

Спря се и на темата с изключително ниската избирателна активност.

„ Това е демокрация. В края на краищата останаха си хората по къщите. В Пловдив резултатът е срамен- само 29 процента са излезли да гласуват. Което е наистина обезпокоително, защото по този начин демокрацията губи своята представителност. Тази ниска избирателна активност е сериозен удар срещу демократичните устои на Пловдив. Това засяга и мен, и Здравко, и всички политици в Пловдив. Като са решили да си останат по къщите хората, аз не мога да ги съдия. Това са правилата на демокрацията и аз не мога да ги променям. Но активността наистина е срамна. Апатията на Пловдив е на първо място в страната. Може би само във Варна е в същото състояние. Вярвам в пловдивчани и тяхната политическа зрелост. Обичам си Пловдив. Пловдивчани са особен характер хора, по-консервативни са в добрия смисъл на думата, преценяват добре нещата, но в същото време в последните години забелязвам нещо притеснително- те станаха много сериозно аполитични. И днес например ако Здравко победи, той ще победи единствено с твърдото ядро на ГЕРБ. Тази апатия се дължи и на този модел на управление в Пловдив в последните осем години. Ако той продължи да се налага в Пловдив, на следващите избори ще излязат много по-малко от 29 процента от къщите си”, смята Славчо Атанасов.

След което заяви, че ако Здравко Димитров е победител, той ще го поздрави и ще му пожелае да продължи да обича града си и да работи за Пловдив.

„ Ние със Здравко сме добри приятели и не сме го крили никога през годините. Ще му честитя едва като видя, че губя от него. А това ще стане след около два часа, когато се видят поне 30 процента от извадките на протоколите. Защото, за жалост, екзитполовете в Пловдив винаги се провалят, особено с мое участие. Не знам защо става така- може би тема на много дълъг анализ. Но при всички случаи ще поздравя Здравко Димитров ако ме е победил. И двамата сме джентълмени. Ако е победил ще му пожелая успешно управление и ще му кажа, че ще му помагам по всякакъв начин, защото и двамата обожаваме Пловдив, особено ако тръгне да разгражда, както обеща, този модел на управление, който управляваше Пловдив осем години. За тези осем години на наш гръб Пловдив раждаше олигарси и мултимилионери. Ако Здравко започне да преодолява този модел аз ще съм първият, който ще застане зад него да му помогна в това отношение”, каза Славчо Атанасов.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина